De eetwinkel

De eetwinkel

De eetwinkel

 

Wij staan voor Puur, Vers, Eerlijk en Biologisch

In onze winkel vind je eerlijke producten. Producten van biologische of biologisch dynamische landbouw, waarbij mensen, planten en dieren mogen zijn zoals ze van nature zijn, wat inhoudt dat ze leven in harmonie met de natuur! Dat boeren een eerlijke prijs betaald krijgen dat vinden wij niet meer dan normaal.

Er zijn geen chemische bestrijdingsmiddelen, kunstmest of groeihormonen gebruikt zodat de planten en dieren in hun eigen tempo kunnen groeien en zelf afweerstoffen maken die ook ons afweersysteem versterken.

Onze verpakte producten bevatten weinig tot geen toevoegingen. Er is niet onnodig biologische suiker toegevoegd aan de producten. In veel gevallen is er zelfs een alternatief natuurlijk zoetmiddel gebruikt om te zoeten, zoals kokosbloesemsuiker of agavesiroop. Het gebruik van Geur- Kleur- en smaakstoffen is zeer beperkt en zijn niet van chemische komaf, maar zijn de onbewerkte natuurlijke stoffen uit planten.

De verpakkingen zijn zoveel mogelijk recyclebaar van glas, papier of afbreekbaar plastic. We streven naar zo min mogelijk plastic afval en bieden daarom ook verzorgingsproducten en schoonmaakmiddelen die vrij zijn van plastic.

We kijken graag met je mee welke voeding bij jou past als je bijvoorbeeld geen gluten-, koemelk- of lactosevrij of vegan wilt eten. 

We werken samen met GEMBER aan no-waste. Producten die tegen de houdbaarheidsdatum aanzitten, maar nog wel lekker smaken worden verwerkt in no-waste gerechten bij GEMBER. Producten die niet verwerkt kunnen worden, bieden we met korting aan, zodat we zo min mogelijk hoeven weg te gooien!

 

Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn voeding

- Hippocrates -

Gezondheid begint bij goede voeding, hier kun je dagelijks nieuwe keuzes in maken. 

We realiseren ons ook dat voeding niet het enige medicijn is. Naast voeding die bij je past, aangevuld met je dagelijkse suppletie is mentale en lichamelijke balans erg belangrijk. Daarom bieden we in de winkel een overzicht van therapeuten die je daarmee verder kunnen helpen. Check www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl. Je kunt ook een afspraak maken met een natuurgeneeskundig therapeut die de praktijk heeft boven de winkel. Check https://www.natuurwijzerhorst.nl/expertise/natuurgeneeskundigen. 

Verder kun je je oriënteren op diverse onderwerpen door workshops bij te wonen. Check onze agenda https://www.natuurwijzerhorst.nl/agenda

Kortom Natuurwijzer, méér dan de eerlijke eetwinkel!