Natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorging

Natuurlijke verzorging

Volgens experts zou je alles wat je op je huid smeert moeten kunnen eten. Net zoals in een gewone maaltijd komen namelijk ook deze stoffen in je bloedbaan terecht. Zo zou je kunnen zeggen dat je niet alleen bent wat je eet maar óók wat je smeert. Aldus Lieke Mooren in haar blog https://www.natuurwijzerhorst.nl/blog/je-bent-wat-je-smeert

Het is daarom belangrijk om voor je persoonlijke verzorging en make-up te kiezen voor biologische en 100% natuurlijke producten. Deze zijn zacht voor je huid, ruiken heerlijk, zijn voedend en laten geen vervelende sporen na in het milieu.

Eén van onze topmerken is dr. Hauschka https://www.drhauschka.nl/

Dr. hauschka heeft mooie producten voor het lichaam en voor het gezicht. Ze bevatten geen synthetische geur- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Silicone, PEG en minerale oliën komen niet in hun tube. Dr. Hauschka cosmetica bevat heilzame planten, de beste natuurlijke stoffen, de resultaten van hun wetenschappelijk onderzoek - en een helebooel werk. De producten zijn 100% natuurzuiver en gecertificeerd volgens de NATRUE-standaard.

De make-up van Dr. Hauschka is verzorging die kleur geeft. Verzorgende, heilzame plantenextracten en natuurlijke minerale pigmenten vormen De basis van hun gecertificeerde, natuurlijke cosmetica. De kleuren voor de teint, lippen en ogen zijn daarbij mooi op elkaar afgestemd: de make-upproducten zoals lippenstift en oogschaduw zijn perfect te combineren – van natuurlijk en subtiel tot opvallend en kleurrijk.

Note van een gebruiker: de Hauschka producten zijn heel fijn in het gebruik, ze smeren makkelijk uit, zijn zacht en voedend zelfs de make-up verzacht de huid.

Het andere topmerk is WELEDA https://www.weleda.nl/

Al bijna 100 jaar staat zorg voor mens en natuur bij Weleda centraal. Het bepaalt wie ze zijn en wat ze doen. Hun missie is om de natuur bij ons terug te brengen. Om goed voor haar te zorgen en zuinig op haar te zijn. Daarom ontwikkelen ze producten met 100% natuurlijke ingrediënten, op een zo duurzaam mogelijke manier. Weleda staat voor:

  • Biologische teelt
  • Eerlijke handel
  • Milieuvriendelijke productiemethoden

In ons assortiment hebben we van Weleda de gezichtsverzorging, douchecremes, deodorant, bodyolie, handcremes, badolie en massageolie en een hele mooie lijn van baby-producten.

Van Urtekram staan de shampoo's en de douchegels op de plank.

Als zonverzorging voeren we het merk Annemarie Börlind, biologisch, fijn in gebruik en zonder microplastics.

Verder hebben we natuurlijke verzorging gemaakt door Carolien van Bergen van Puur Natuur Kracht. Ze gebruikt als basis bijenwas met toevoeging van kruiden en essentiële oliën. Van haar hebben we bijvoorbeeld de goudsbloem-zalf, de smalle-weegbree-brandnetel balsem (DE anti-jeuk balsem), smeerwortelzalf, lippenbalsem, body-olie en dagcremes.