Je bent wat je smeert

Je bent wat je smeert

Je bent wat je smeert

Weleda – Skin Food Body Butter

Volgens experts zou je alles wat je op je huid smeert moeten kunnen eten. Net zoals in een gewone maaltijd komen namelijk ook deze stoffen in je bloedbaan terecht. Zo zou je kunnen zeggen dat je niet alleen bent wat je eet maar óók wat je smeert. Met de skin- food formule speelt Weleda in op dit gegeven en creëerde dit natuurcosmeticamerk deze lijn van ‘gezonde’ crèmes.

Met de drie hoofdingrediënten kamille, calendula en extracten van het driekleurig viooltje klonk de crème veelbelovend en besloot ik het te proberen op mijn eigen huid. Omdat ik veel gelezen had over het positieve effect van natuurlijke producten hoopte ik met deze kleine aanpassing een positieve invloed te hebben op mijn huid en gezondheid. Ik koos voor een vegan-crème waarmee ik mijn hele lichaam kon insmeren, namelijk de Skin Food Body Butter. Op het moment dat ik de verpakking opende rook ik een mix aan geuren. Voor de crème zijn namelijk  pure essentiële oliën van benzoëhars, sinaasappel en lavendel gebruikt. Deze zorgen voor een fijne kruidige combinatie.

De extracten van het driekleurig viooltje hebben een vochtinbrengende en beschermende invloed, wat het zeer geschikt maakt voor de verzorging van de droge en gevoelige huid. De crème voelde tijdens het aanbrengen niet vettig aan op de huid en ook trok het snel in. Persoonlijk vond ik dat erg prettig. Eenmaal per dag smeren was voor mij genoeg om mijn huid gehydrateerd te houden. Dit was te danken aan ingrediënten zoals shea butter en cacaoboter die de huid langdurig voeden en zorgen dat de barrièrefunctie wordt hersteld.

Dankzij de groene ingrediënten en de kruidige geuren gaf dit product een luxueus gevoel. De gedachte dat ik met deze crème mijn huid ook daadwerkelijk zou helpen in plaats van te verstoren was voor mij een reden om absoluut meer van dit soort producten te gaan gebruiken. Weleda heeft naast deze body butter meerdere varianten die je huid verzorgen in winterse maar ook zomerse periodes. Een manier om óók mijn huid van een volwaardig drie-gangen menu te laten voorzien.