Wat kun je zelf doen als je herstelt van een virusinfectie

Wat kun je zelf doen als je herstelt van een virusinfectie

Wat kun je zelf doen als je herstelt van een virusinfectie

Wat wij leerden bij de bijscholing over het Post-Viraal-Syndroom.

Iedereen reageert anders op een virusinfectie. Voor een deel ligt dat aan je vitaliteit en de werking van je immuunsysteem. Een oorzaak van een verzwakt imuunsysteem kan zijn dat je tekorten hebt aan vitamines en mineralen. Het is daarom belangrijk deze aan te vullen. 

Ondersteuning bij het herstel van een virusinfectie is 3-ledig.

1 Immuunsysteem ondersteunen

Aanvullen van nutriënten ter ondersteuning van het immuunsysteem. Bij het afweren van een virus zijn nutriënten nodig en worden uit je voorraad verbruikt. Hierdoor ontstaan tekorten, die je voor een goed werkend immuunsysteem nodig hebt. Een voldoende aan nutriënten helpt het immuunsysteem bij het opruimen van resterende virusdeeltjes. Het gaat dan om anti-oxidanten als vitamine C, E, selenium, zink en quercitine. Vitamine A en D, Beta glucanen (uit oergranen, zeewier en paddestoelen) en probiotica

2 Virusreplicatie beperken

Sommige nutriënten helpen de virusreplicatie te verminderen. Deze nutriënten zijn betrokken bij diverse mechanismen, binnen en buiten de cel, die virussen gebruiken om zich te vermenigvuldigen. Om dit proces te stoppen helpen de stoffen quercitine, lactoferrine, curcuma longa en l-lysine.

3 Energie geven

Het lichaam verbruikt bij virale infecties veel energie. Vermoeidheidsklachten komen daarom veelvuldig voor bij mensen met het post-viraal syndroom. Het verhogen van de beschikbaarheid van energie ondersteunt het immuunsysteem en geeft mensen weer energie. Je kunt hierbij denken aan stoffen als Co-enzym Q10, B-vitamines, Ashwagandha, Acetyl-l-carnitine en Magnesium.

Het is dus belangrijk bij het post-virale syndroom dat je al deze 3 stappen volgt en je niet alleen focust op stap 3, het verkrijgen van meer energie. 

In een goede multi-vitamine zitten de belangrijkste nutriënten, die je dan kun aanvullen met extra vitamine D en Quercitine. Eet je geen vlees of dierlijke producten dan is het ook belangrijk om vitamine B12 erbij te nemen.

Soms is er meer nodig dan alleen gezonde voeding! 

Voor uitgebreidere informatie of advies ben je van harte welkom in onze winkel.