Voorstellen Rosil

Voorstellen Rosil

Voorstellen Rosil

Het zijn bijzondere tijden bij Natuurwijzer, en ik kan niet wachten om het nieuws met jullie te delen. Vanaf 1 februari 2024 neem ik, Rosil, het roer over van Marike, en samen met mijn moeder, Wilmi, gaan we Natuurwijzer verder vormgeven.

Bijna dertig jaar lang heeft Natuurwijzer al een belangrijke rol in mijn leven. De herinneringen aan mijn jeugd voeren me terug naar de tijd waarin ik na school even binnenwipte bij mam en tante Mia in de Herstraat. Een snelle begroeting, wat hulp achter de toonbank, en dan samen een potje memory spelen met tante Mia. Vrijdagavonden waren gezinsavonden, zelfs als mam koopavond had. Samen eten, in het familiepand achter de winkel. Als de bel ging zei mam: ‘’ik loop even naar voren, maar ben zo terug’’. Dat ‘zo’ van mam was vaak drie kwartier en resulteerde in een koude maaltijd. Maar met alle liefde en aandacht werden de klanten geholpen.

Maar Natuurwijzer is meer dan alleen een winkel; het is een plek doordrenkt met warmte en verbondenheid. Op jonge leeftijd leerde ik al een andere kijk op gezonde voeding en ons voedselsysteem, een perspectief dat mijn verdere ontwikkeling heeft gevormd. Ondanks de kennis die ik al had opgedaan van mijn moeder over duurzame en biologische voeding, vond ik het van belang om mijn horizon te verbreden en voeding en gezondheid vanuit diverse invalshoeken te verkennen. Een opleiding tot diëtist en gezondheidswetenschapper volgden. 

Mijn pad als diëtist heb ik bewandeld naast wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Wageningen. En nu, met een groot enthousiasme, sta ik klaar om mijn ervaring en kennis in te zetten in onze vertrouwde Natuurwijzer. Wat mijn moeder en Marike hebben neergezet is bewonderenswaardig: een winkel die duurzame, lokale en biologische voeding toegankelijk maakt in de regio Horst aan de Maas. En dit alles binnen een bijzonder concept in samenwerking met GEMBER.

Ik kijk ernaar uit om weer achter de toonbank te staan, klanten te helpen en de Natuurwijzer-traditie voort te zetten. Dus, kom vanaf februari langs, deel je verhalen en laten we samen dit nieuwe hoofdstuk van Natuurwijzer beginnen.

Tot gauw in de winkel,

Rosil