Recept spaghetti asperges doperwtenpesto

Recept spaghetti asperges doperwtenpesto

Recept spaghetti asperges doperwtenpesto

Spaghetti met asperges en een doperwtenpesto voor 4 personen.

Ingrediënten spaghetti met asperges - 800 gr. asperges - 1 el. olijfolie - 200 gr. volkoren spaghetti - 2 sjalotjes - 1 venkel - 1 teentje knoflook - 0,5 bouillonblokje - 1 citroen - 100 gr. Erwtjes - 12 cherry tomaten

Ingrediënten doperwtenpesto - 200 gr. erwtjes - 1 teentje knoflook - 25 gr. pijnboompitten - 25 gr. parmezaanse kaas - 3 eetl. olijfolie - Sap van een 1/2 citroen - Peper en zout

Bereidingswijze 
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de asperges en snijd deze in stukken. Bewaar de aspergeschillen om hier nog soep van te trekken.
3. Snipper het sjalotje en snijd de venkel en de knoflook fijn.
4. Breng een pan met water aan de kook en voeg hier het bouillonblokje aan toe. Kook de asperges beetgaar in ongeveer 8-10 minuten (afhankelijk van de dikte). Spoel de asperges vervolgens af met koud water.
5. Verhit in een koekenpan de olijfolie en fruit hierin het sjalotje, de knoflook en de venkel. Nadat je deze aangefruit hebt, voeg je de erwtjes toe en bak je deze ook even mee.
6. Blus af met een beetje citroensap en wat kookvocht van de asperges.
7. Als het meeste vocht verdampt is dan bak je de asperges ook nog even mee. 8. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Als het water kookt voeg dan de spaghetti toe. Kook de spaghetti beetgaar in 8-10 minuten. Giet dan de spaghetti af.
9. Leg de tomaatjes met de groene steeltjes er nog aan op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en wat grof zeezout. Verwarm deze voor ongeveer 5 minuten in de oven.
10. Voeg de spaghetti toe aan de asperges. Breng de spaghetti met de asperges en overige groente nog op smaak met peper en zout.
11. Serveer de asperges met de groene doperwtenpesto en daar bovenop de cherry tomaten. Rasp eventueel nog wat citroen en garneer het hiermee af.

Bereidingswijze doperwtenpesto
1. Vul een steelpannetje voor de helft met water en breng dit aan de kook. Als het water kookt, blancheer (kort koken) dan de erwtjes in ongeveer 4 minuten gaar en spoel deze dan af met koud water.
2. Rooster in een koekenpan de pijnboompitten bruin, je hoeft géén olie hiervoor te gebruiken.
3. Snijd de kaas en knoflook grof. Doe vervolgens alle ingrediënten in een kleine keukenmachine en maal alles samen tot een pesto. Breng op smaak met peper.

Bon Appetit!

Recept Mieke Hendrikx: Kook- & Voedingsadvies De Smidse 5961CX Horst  Info@kvadesmidse.nl