Natuurwijzer de natuurlijke huisartsenpost/ natuurapotheek?

Natuurwijzer de natuurlijke huisartsenpost/ natuurapotheek?

Natuurwijzer de natuurlijke huisartsenpost/ natuurapotheek?

Vandaag kreeg ik in de winkel sterk het gevoel dat we een nieuw soort huisarts en apotheek zijn. De afgelopen week hebben we veel klanten gehad met klachten, die ze op een natuurlijke manier willen oplossen om meerdere redenen. Of omdat ze zelf al altijd bezig zijn met natuurlijke oplossingen en denken dat een specifiek orgaan ondersteuning nodig heeft. Of omdat ze het lichaam eens grondig willen reinigen, omdat ze het idee hebben dat het lichaam dat nodig heeft. Of omdat de huisarts de klachten niet serieus neemt. Of omdat ze jeuk hebben door de haren van de processierups….

In het geval van ondersteunen en reinigen of ontgiften van organen, hebben we middelen genoeg in de winkel, maar hiermee moet je echt oppassen. Dit geven we, zeker als de klant of wij twijfelen, nooit zomaar mee. We vragen door en vaak blijkt het probleem complexer te zijn, dan dat in eerste instantie gedacht wordt. Wilmi en ik hebben daar genoeg ervaring voor om dit te onderkennen. Als er een orgaan problemen geeft, of verzwakt is, dan kun je niet zomaar gaan reinigen. Dat is te vergelijken met een marathon lopen als je griep hebt….. Reinigen is namelijk heel hard werken voor de organen en kan alleen als ze sterk genoeg zijn.

Wat we dan te bieden hebben is een afspraak bij onze ‘huis’natuurgeneeskundige Rosalie Thijssen, van praktijk Aeshnidae, die met haar diagnostische methoden de oorzaken van het probleem, of vaker de problemen, kan bepalen. Zij kan de klant inzicht geven in de oorzaken en een op maat gemaakt advies geven. Dit kan een voedingsadvies zijn, supplementenadvies of leefstijladvies. Daarnaast geeft ze ook auriculo behandelingen, acces bar behandelingen en massages die ondersteunend werken in het proces.

Want een proces is het. Wij geven niet zomaar een pil, wij bieden meer dan dat! Wij geloven in de natuur, die zijn werk doet en dat kost tijd.

En dan hebben we nog de processierups…… Op dit moment hebben heel veel mensen in de regio last van jeuk! Erg vervelend… maar hoe fijn is het dat we ook daar een natuurlijke oplossing voor kunnen bieden…. Smalle weegbree brandnetel balsem gemaakt door onze ‘huis’ Herborist Carolien van Bergen van praktijk Puur Natuur Kracht. De balsem is heerlijk zacht om te smeren, geeft direct verlichting van de jeuk en verzorgt de huid. Een verademing in deze tijd!

Daar komt dus dat gevoel van ‘huisarts’ en ‘apotheek’ vandaan, maar dan op de natuurlijke manier.

Rosalie neemt de tijd om haar diagnose te stellen. Meestal duurt een intake 1,5 uur en volgen er een aantal vervolgafspraken, afhankelijk van het behandelplan. Dat is wel altijd op de persoon gemaakt en niet op de klacht. De middelen die zij voorschrijft hebben wij in onze “apotheek” Natuurwijzer, de eerlijke eetwinkel: Natuurvoeding, voeding die puur natuur is, die energie geeft in plaats van energie kost bij de verwerking soms ondersteunt door voedingssupplementen, kruiden of mineralen.

Daarnaast kunnen we instant-verlichting bieden bij jeuk, gewrichtsklachten of huidaandoeningen met de producten van “Puur Natuur Kracht” van Carolien van Bergen.

Wil jij ook de natuur haar werk laten doen, voel je welkom bij ons in de winkel.

Liefs Wilmi en Marike

Natuurwijzer, de eerlijke eetwinkel