Moestuin Marike april

Moestuin Marike april

Moestuin Marike april

Moestuin

Van de winter heb ik een hele planning gemaakt wanneer ik wat kon zaaien. Wat ik in maart kon zaaien heb ik dan ook al fanatiek gedaan. Alleen in het kasje wilde het nog niet zo groeien door het koude weer. De tomaten, pepers en aubergines heb ik toen maar binnen neergezet en die beginnen nu te ontkiemen. Ik kijk ze echt omhoog, maar dat helpt niet echt. Misschien dat lieve woordjes wel helpen. Dat ga ik eens proberen!  Als je al vroeg binnen voorzaait heb je kans dat de zaailingen hele lange stengels krijgen. Dit komt omdat ze dan nog te weinig licht krijgen. Om dit te voorkomen kun je de zaadjes in een propagator zetten met een groeilamp. De propagator verwarmt en het licht zorgt ervoor dat de stengels niet te lang worden. Dit heb ik niet gedaan, ik ben gewoon wat later met voorzaaien begonnen.

Wat wel groeide in het kasje (dus bij koudere temperaturen) waren de bloemkool en de sugar snaps. Deze groentes had ik allemaal voorgezaaid in kleine potjes. Rucola en Mesclun heb ik in rijtjes in de volle grond in het kasje gezaaid. Buiten staan de radijsjes en de spinazie de kou te trotseren. 

Volgende week wordt het mooier weer dan kan ik gaan uitplanten en voorzaaien wat er voor april op de planning staat! Wat heb ik daar zin in! Het is wel een oefening in geduld moet ik zeggen en dat is alleen maar goed voor mij, want geduld is niet iets wat ik van nature heb ;-)

Wat wel een voordeel is van het koudere en natte weer is dat de bomen en struiken die we begin maart geplant hebben goed water hebben gekregen en goed hebben kunnen wennen aan hun nieuwe omgeving en dat is onze eetbare tuin in wording!

Als jullie moestuinieren dan wens ik jullie ook veel geduld en plezier toe! En als jullie tips voor mij, als beginnende moestuinier,  hebben dan hoor ik ze graag!

Liefs Marike