Marike's proeftuin september

Marike's proeftuin september

Marike's proeftuin september

Er is nog van alles te oogsten in de tuin, ondanks dat er ook al veel aan het verdorren is. Het veldje met de bonen, mais en pompoenen is een dorre boel, maar de pompoenen fleuren de boel wel heel erg op. Vrolijk word ik van die oranje kleur in de tuin! De tomaten, komkommers en augurken zijn aan het einde. Wist je trouwens dat je onrijpe tomaten nog kunt laten narijpen? Je plukt ze dan onrijp en legt ze in een doos met een rijpe banaan erbij. De tomaten kleuren dan nog heel mooi rood! Fijne tip toch?! De kas raakt zo leeg, dus daar mag ik nog een plan voor maken, wat ik daar van de winter in wil hebben.

Verder staat er nog vanalles wat deze herfst en winter geoogst kan worden zoals: zoete aardappel, wortels, bieten, snijbiet, boerenkool, palmkool en de vele koolsoorten die ik nog laat (in augustus) uitgeplant heb. Die doen het nog best goed, dus dat is afwachten of er nog bloemvrucht aan komt. Bijna alles heb ik opgekweekt vanaf het zaadje, maar de prei is me niet gelukt. Deze heb ik dan ook besteld. Ik heb ze besteld bij www.moestuinweetjes.nl. Zij leveren mooie biologische plantjes die goed verpakt worden bezorgd. Als je ze dezelfde dag in de grond zet gaat dat heel goed! Zo heb ik ook de aardbeien, zoete aardappelen en eerder dit jaar ook de asperges besteld.

In mijn kelder heb ik een voorraadje geweckte bonen, soep, pastasaus en ingemaakte augurken staan. Dit is voor het eerste jaar al een mooi begin! Het smaakt in elk geval naar meer.

Nu ben ik nog zaden aan het oogsten van de bloemen die in de tuin staan en de tijd van bloembollen poten is ook weer aangebroken. Kortom ook nu hoeven we ons niet te vervelen in de tuin en met ons nieuwe gezinslid, labradoodle Lila, zal dat vervelen ook niet gebeuren!

Fijne dag! en geniet van al het moois dat de natuur te bieden heeft <3

liefs, Marike