Introductie column voor nieuws uit Horst aan de Maas

Introductie column voor nieuws uit Horst aan de Maas

Introductie column voor nieuws uit Horst aan de Maas

Hoi, ik ben Marike van Eijs, getrouwd en moeder van 3 zonen. Ik ben mede-eigenaar van ‘Natuurwijzer, de eerlijke eetwinkel’ in Horst. Natuurwijzer deelt de beneden verdieping van het oude gemeentehuis met GEMBER foodbar. Wij verkopen biologische voeding en cosmetica in de winkel en ook kun je online je boodschappen bestellen, check daarvoor onze website.

Natuurwijzer doet meer dan alleen verkopen. We verzorgen interessante lezingen over natuurlijke gezondheid en duurzaamheid. We verhuren praktijkruimtes aan professionals. Op dit moment hebben 2 natuurgeneeskundigen hun praktijk bij ons, zodat we klanten met specifieke vragen kunnen doorsturen. We hebben een wand met visitekaartjes van professionals uit de regio die aangesloten zijn bij ‘Natuurlijk Gezond Noord Limburg’ (NGNL).

Naast de winkel ben ik initiatiefnemer en voorzitter van het platform Natuurlijk Gezond Noord Limburg (NGNL). NGNL is een stichting die zich inzet om de zichtbaarheid en vindbaarheid te vergroten van professionals in de regio die op een natuurlijke manier werken aan de gezondheid.

Wat mij drijft zijn mijn persoonlijke ervaringen en dat ik het belangrijk vind dat ieder mens een eerlijke keuze kan maken in wat goed is voor zijn of haar eigen gezondheid. Daarvoor is het belangrijk dat mensen zichzelf kennen en goede informatie hebben over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van voeding en gezondheid. Iedereen is wel bekend met de producten die in de supermarkt te koop zijn en met de zorg die de huisarts en ziekenhuizen te bieden hebben. Ik vertel graag over de alternatieven die er zijn op het gebied van voeding en therapievormen in de regio Noord-Limburg.

In mijn columns wil ik graag schrijven over mijn ervaringen in mijn weg naar natuurlijke gezondheid en wil ik van de gelegenheid gebruik maken om ervaringen van collega’s delen.

Ik ben dankbaar dat Nieuws uit Horst aan de Maas aandacht wil geven aan deze onderwerpen en ik hoop dat ik jullie kan inspireren om voor jezelf de juiste keuzes te maken op weg naar (natuurlijke) gezondheid.

Liefs Marike

www.natuurwijzerhorst.nl

www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl