Hooikoorts

Hooikoorts

Hooikoorts

Afgelopen weekend had ik een hooikoorts aanval, een hele heftige, zo erg had ik het bij mijn weten nog nooit gehad.

Vroeger had ik elk jaar last van hooikoorts. Al in het vroege voorjaar van bomen die in de bloei stonden en in de zomer van de bloeiende grassen. Ik herinner me dat ik wel eens op de fiets heb gezeten met een sjaal voor de mond en neus en een zonnebril op. Toen zou een mondkapje handig zijn geweest 😉 . Al een aantal jaren heb ik er geen last meer van en ik denk zelf dat dit komt omdat mijn immuunsysteem sterker is geworden door de persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt.

Maar goed, afgelopen zaterdag was het dus raak! Een heftige aanval toen we buiten zaten te eten vlakbij een natuurgebied vol met hoog, bloeiend gras. Manlief vroeg of het eten smaakte, maar ik proefde helemaal niks. Mij neus en voorhoofd zat helemaal dicht. Mijn ogen jeukte zo erg dat ik er niet vanaf kon blijven. We hebben het eten opgegeten en binnen een uur waren we weer thuis. Ik ben snel ik bad gegaan met een koud washandje op mijn ogen en heb alle pollen van me af gewassen. Toen ik uit bad kwam waren mijn ogen zo opgezwollen en zaten ze bijna dicht. Ik ben meteen naar bed gegaan met de KNO spray van the Health Factory bij de hand. Deze heb ik op mijn ogen gesprayd en in mijn neus om jeuk tegen te gaan. Ik hoopte dat de ogen de volgende ochtend weer normaal zouden zijn, maar dat was helaas niet het geval. Ze waren nog dikker dan de avond ervoor.

Ik had de afgelopen week artikelen gelezen over hooikoorts en ging eens kijken wat ik in huis had. Ik had in elk geval de KNO spray en heb mijn dagelijkse supplementen genomen. Nu had ik gelezen dat je bij een hooikoortsaanval extra vitamine C kunt slikken en dat heb ik gedaan. Ik had tabletten in huis van 1000mg en die heb ik elk uur 1 genomen, totdat ik er 7 had gehad. Ik merkte heel sterk dat mijn jeuk wegging en dat de ogen en ikzelf rustiger werden. Ik ben wel de hele dag binnengebleven. De volgende dag stond ik op en waren mijn ogen gelukkig wat minder dik maar voelden toch nog wat branderig aan en ben ik weer begonnen met de extra vitamine C en dat voelde al snel weer heel goed. Ik las dat vitamine C een anti-histamine werking heeft en dat was ook wel te voelen, heel fijn!

De derde dag heb ik nog 1 extra vitamine C genomen en toen waren mijn ogen weer normaal. Pff gelukkig!!

Maar hoe kon het nou gebeuren dat ik na zoveel jaren ineens weer last kreeg van hooikoorts…. Ik heb het mezelf afgevraagd en bedacht dat ik op dat moment erg moe was. Het was een lange werkweek geweest en ik was laat naar bed gegaan. Ik had toen beter naar mezelf mogen luisteren door thuis te blijven en niet mee ‘uit’eten te gaan en al zeker niet in een omgeving met zoveel prikkels… en dan bedoel ik zoveel bloeiend en wuivend gras. Ik hoop dat ik de volgende keer zo verstandig ben om naar mijn gevoel te luisteren…. Dat blijft soms lastig.

De artikelen die ik las, deel ik graag met jullie! Ik hoop dat jullie er wat aan hebben!

Fijne dag!

Marike

P.S. Orthica heeft in haar assortiment kwartelei kuawtabletjes, wat de hooikoorts klachten binnen een kwartier verlicht. Deze had ik niet in huis.....

Artikel en youtube filmpje:

https://www.gewoonlekkerpuur.nl/a-64911131/hooikoorts/hooikoorts-en-allergieen-wat-is-de-oorzaak/#description

https://www.youtube.com/watch?v=wALyjMOqiXo