Column Hoofdpijn en Verdwalen in de Melderse

Column Hoofdpijn en Verdwalen in de Melderse

Column Hoofdpijn en Verdwalen in de Melderse

Van de week stond ik op met hoofdpijn. Ik heb bijna nooit hoofdpijn dus waarom had ik die vandaag? Ik had de afgelopen dagen met veel dingen in mijn hoofd rondgelopen en dus veel in mijn hoofd gezeten. De beste remedie voor mij is dan om te gaan wandelen.

Ik trok mijn wandelschoenen aan en ging op pad, heerlijk naar buiten. Het was bewolkt, af en toe een bui en een zonnetje. Heerlijk gewoon!! Het leukste aan wandelen vind ik dwalen. Bij elk kruispunt of paadje even stilstaan en voelen welke kant je op wil. Zo was ik bij de bosrand in ´de Melderse´ en zag een paadje waar ik nog niet eerder in was geweest, dus daar ging ik in. Het was mooi glooiend en oud bos, wat een ontdekking en zo vervolgde ik mijn wandeltocht. Over onverharde wegen tussen weilanden door zag ik veel moois en natuurschoon. Ik dacht op een gegeven moment dat het wel tijd was om richting huis te lopen en deed dat volgens mij ook totdat ik een trein voorbij zag rijden. Die had ik daar niet verwacht. Ik stond stil en moest keihard lachen… ik ben verdwaald en dat in de Melderse! hahahaha. Met een grote glimlach liep ik huiswaarts geholpen door mijn telefoon.

Mijn hoofdpijn was weg, ik was weer goed geaard, had nieuwe dingen ontdekt en dat allemaal omdat ik met hoofdpijn opstond! Mooi dat luisteren naar je lichaam.

Een tip over hoofdpijn wil ik jullie niet onthouden. Toen ik met mijn opleiding ´natuurlijke gezondheid´ bezig was, kreeg een medestudent last van migraine en had geen medicatie bij zich. De docente ging op zoek naar wat voorhanden was. Ze gaf haar een warm voetenbad en een blaadje munt om op te kauwen en liet haar een half uur rustig zitten. Na een half uur was de migraine gezakt en kon ze de lesdag vervolgen. Hoe dat kan? De voeten werden verwarmd en het hoofd gekoeld waardoor de pijn letterlijk wegzakte.

Luister vandaag eens naar je lichaam, wat wil het jou vertellen?

Liefs Marike