Blog Lieke Bananenbrood

Blog Lieke Bananenbrood

Blog Lieke Bananenbrood

Een lekkernij zonder schuldgevoel

In de keuken zijn er twee groepen te vinden: de kook – en bakliefhebbers. Ik behoor, ondanks mijn liefde voor alles wat zoet is, bij de kookafdeling. Een uitschieter is hier en daar namelijk net iets makkelijker te maskeren en ook is geduld voor mij niet echt weggelegd. Ondanks dit gegeven ga ik voor Natuurwijzer de uitdaging aan om een vegan bananenbrood te bakken zonder toegevoegde suikers. Een baksel zonder schuldgevoel dus, waar ik absoluut geen nee tegen zeg.

Voor dit bananenbrood gebruik ik het mengsel van The Sisters dat te koop is bij Natuurwijzer. Het bevat een zakje met een bananenbroodmix en eentje met pure chocodrops. Met dit honderd procent volkoren en vegan bananenbrood willen The Sisters een gezond én lekker tussendoortje bieden voor de consument thuis. De ingrediënten van de bakmix zijn volkoren spelt – en roggemeel, cacaopoeder, wijnsteenbakpoeder, natruym bicarbonaat en zeezout. Daarnaast zijn de pure chocoladedruppels geheel vegan.

Na aanschaf van een aantal rijpe bananen en een pak rijstmelk van Provamel steek ik de handen uit de mouwen. Ik verwarm de oven voor, haal een cakeblik uit de kast en prak de vier bananen fijn. Deze bananen meng ik met het bananenbroodmix en de pure chocodrops. Dit brood, in hoeverre je het zo mag noemen, is gelukkig niet echt hogere wiskunde en het mengsel is dus ook snel klaar. Na 35 minuten wachten, haal ik het heerlijk ruikende, donkere baksel uit de oven. Eenmaal afgekoeld is het tijd om te proeven van dit donkerbruine plakje lekkernij. Ik decoreer het brood met een aantal plakjes aardbeien, banaan en een beetje honing. De combinatie van banaan met de chocolade in het bananenbrood vind ik erg lekker en als snack tussendoor is het zeer vullend. Ook is het een optie om nog enkele ongezouten noten toe te voegen voor óf na het bakken.

Zelfs voor een bakgroentje was dit pakket zo lastig nog niet. En naast het gemak is het absoluut een aanrader voor iedereen die eens iets anders mee wil nemen naar werk of school. Ook is het heerlijk om dit te serveren bij de koffie. En dit gezegd hebbende… ik neem nog een plakje.