Blog Is Weerstand een Keuze?

Blog Is Weerstand een Keuze?

Blog Is Weerstand een Keuze?

Bij het zoeken naar een quote voor een blog over weerstand, kom ik deze tegen, die mij enorm inspireert. Er Bestaat Geen Verkeerde Keuze….. Net nu ik wil schrijven over keuzes maken en verantwoordelijkheid nemen voor je eigen leefstijl. Er bestaat geen verkeerde keuze…. Het blijft hangen, maar waarom….

Keuzes die je in het verleden hebt gemaakt maken je nu tot wie je bent. Voel je je nu gelukkig? Ben je nu gezond? Doe je waar je blij van wordt? Voel je je goed? Heb je lieve mensen om je heen? Heb je voldoende me-time? Heb je positieve gedachten?

Zijn de antwoorden JA dan heb je in het verleden goede keuzes gemaakt om nu een vitaal en gelukkig leven te leiden en voldoende weerstand te hebben tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Zijn er vragen waarop het antwoord NEE is, dan zou ik kunnen zeggen dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt in het verleden en dat je elke dag weer een nieuwe keuze kunt maken. Dat laatste klopt zeker, je kunt elke dag weer nieuwe keuzes maken, alleen dat ervaren we niet altijd zo. We zitten in een rat-race en leven veelal op de automatische piloot. We werken dag in dag uit onze routines af. We worden wakker, staan op, ontbijten, gaan aan het werk, lunchen, werken weer verder, eten, sporten, kijken tv en gaan weer naar bed. Dit is even heel kort door de bocht en verschilt natuurlijk per persoon, maar het gaat erom dat we eens van een afstandje kijken naar de invulling van ons leven en hoe dit ons wel of niet gelukkig maakt. We kunnen natuurlijk niet op alles invloed hebben, maar waar we wel invloed op hebben, daar hebben we een keuze in.

Zo kunnen we elke dag besluiten om eerder op te staan om toch even een momentje tijd voor jezelf te pakken of een gezond ontbijt te maken. Doe je dat wel eens…. Een momentje voor jezelf pakken? Heb je daar tijd voor? Neem je daar tijd voor?

Wat ontbijt jij eigenlijk? Voel je je er goed bij? Geeft dit voldoende voedingsstoffen om je lichaam goed te laten functioneren? Geeft het voldoende energie?

Allemaal vragen om je keuzes tot nu toe te evalueren. Is het antwoord NEE, heb je dan verkeerde keuzes gemaakt? Dat zou je kunnen zeggen, maar ik durf te zeggen dat het geen verkeerde of foute keuzes zijn geweest. Het heeft je immers gebracht tot waar je nu bent, het moment waarop je je bewust bent van je keuzes en dit moment is ook weer een gevolg van je eerder gemaakte keuzes…. Hmmm snap je het nog? Ik zou het daarom een leermoment willen noemen wanneer je beseft dat je in het verleden een keuze hebt gemaakt die jou niet past. Je kunt elke dag, elk moment een nieuwe keuze maken.

Wat heeft dit nou met weerstand te maken zul je misschien denken. Nou volgens mij gaat het erom dat je keuzes maakt die bij jou passen, die jouzelf versterken en als je zelf sterk bent heb je voldoende weerstand tegen negatieve invloeden van buitenaf.

Heb je daar inspiratie bij nodig kom dan naar de winkel Natuurwijzer, check onze site www.natuurwijzerhorst.nl of kijk op www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl