Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Voedingssupplementen

Basis

Voedingssupplementen zijn een noodzakelijke aanvulling op ons voedingspatroon. Uit onderzoeken is gebleken dat zelfs bij het eten van de aanbevolen hoeveelheid groenten we tekorten van vitamines en mineralen opbouwen. Simpelweg omdat de bodem zo verarmd is dat deze vitamines en mineralen nog maar weinig in onze groenten voorkomen. Daarom adviseren we, naast het eten van biologische groenten, een multi voor elke dag waar de juiste hoevelheid vitamines en mineralen inzitten die je nodig hebt.

Een goede aanvulling van omega 3 is nodig omdat de verhouding van deze vetzuren in ons lichaam verstoord is doordat we in verhouding veel omega 6 binnenkrijgen via bewerkte voedingsmiddelen en of (zonnebloem-)olie. Omega 6 is een ontstekingsbevorderend vetzuur en kan in je lichaam voor kleine ontstekingen zorgen, waar je niet per sé iets van hoeft te merken. Omega 3 is juist een ontstekingsremmend vetzuur en remt ontstekingen.

Je kunt ook behoefte hebben aan extra suppletie doordat je een vegan-lifestyle hebt, dan adviseren we extra vitamine B-12 te nemen en vegan-omega 3.

Bij klachten

Stress-situaties vreten mineralen waardoor er tekorten kunnen ontstaan en je nog meer uitgeput raakt. Een aanvulling tijdens een stress-volle periode kan je ondersteunen de rust te bewaren. We adviseren dan ook om de suppletie tijdelijk te nemen en te onderzoeken waar de stress vandaan komt, zodat de oorzaak aangepakt kan worden. We kunnen je hiermee in de winkel op weg helpen, maar kunnen ook doorverwijzen naar de leden van het platform Natuurlijk Gezond Noord Limburg www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl

We hebben supplementen voor meer specifieke situaties zoals voor de overgang, cholesterol, lekker slapen, sterke botten, meer energie, concentratievermogen, blaassupport, geheugen, het immuunsysteem enzovoorts. Ook hierbij geldt dat als klachten lang aanhouden we adviseren om een afspraak te maken met of je huisarts en/of met een therapeut. op www.natuurlijkgezondnoordlimburg.nl vind je de therapeut die bij je past.

Om te onderzoeken of je tekorten hebt aan mineralen of vitamines kunnen we je doorsturen naar een therapeut, die dit kan testen.

Onze hoofdmerken zijn Vitals, AOV en Orthica. 

Vitals 

De witte pot met rode deksel, onderscheidt zich in deze branche door daar waar het mogelijk is te kiezen voor biologisch gecertificeerde basisstoffen. Ze bieden al meer dan 20 biologische supplementen aan. In het assortiment staan de dosering, opneembaarheid en werkzaamheid van de ingrediënten centraal. Veel verkochte producten zijn de elke dag multi's, de rode gistrijst capsules, minami-omega-3-vetzuren, vrouwenformule, sportdruppels, diverse vitamines en mineralen.

AOV 

De groene potjes, onderscheiden zich door de puurheid en heldere etikettering. Ze zijn heel duidelijk in het aangeven van hulpstoffen, allergenen en of ze geschikt zijn voor vegetariërs en veganisten. Goedlopende producten zijn lekker slapen, vitamines, mineralen en de curcuma-producten.

Orthica

De witte pot met blauwe deksel, onderscheidt zich doordat ze voor elke leeftijd suppletie aanbieden. Voor de kleintjes hebben ze de Dino-lijn die voorziet in Dino-D druppels, Dino-omega 3 kauwgel, Dino-multi en de probiotica Dino-orthiflor. Deze Orthiflor producten zijn de harlopers van de Orthica producten, naast magnesium en de multi's. Bij Orthica wordt vaker dan bij de andere merken gebruik gemaakt van hulpstoffen en zoetstoffen.